WELCOME

subota, 13. svibnja 2017.

FANTAZIJA ŠNITE


Kremasti kolač ,božanstvenog okusa kave i bijele Chantilly kreme s komadićima jagoda. dadoh mu ime “Fantazija”jer fantazija je od okusa, fantazija koja prebrzo nestane kako to već biva kad imaš nestrpljive degustatore a osim toga uvjerena da prebacila sam sve radne sličice pobrisah ih s mobitela tako da dio fali ako postoji šansa da uspjetim vratiti obrisane slike to će bit fantazija ,postavt ću ih naknadno 🙂

Sastojci
biskvit
115g Badema u listićima Dolcela
3 jaja
3 bjelanjka
130g šećera
25g kakaka
tamna krema
125 ml mlijeka
125ml espresso kave
3 žumanjka
1 žlica brašna
2-3 žl šećera
60g šećera u prahu
250g maslaca
bijela krema
500ml vrhnja za šlag
1 žlica ekstrakta vanilije
2 žlice šećer u prahu
dorada
keksi petit , jagode





Priprema
1.
Sameljite u blenderu bademe u listićima s pola količine šećera.
2.
Istucite bjelanjke mikserom/ malo posolite /dok ne uvećaju svoj obujam, a zatim dodajte preostali šećer i nastavite tući pjenu.
3.
Rastopite maslac.
4.
U posudi pomiješajte cijela jaja s mljevenim bademima. Dodajte prosijani kakao i rastopljeni maslac. Miješajte. Na kraju malo pomalo dodajte istučene bjelanjke.
5.
Veći lim prekrijte papirom za pečenje i izlijte tijesto za biskvit. Zagladite nožem.
6.
Pecite biskvit (koristila sam najveći lim od pećnice )u prethodno ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 6-8 minuta.

Za tamnu kremu
1.
Pripremite kremu, tako da u posudi pomiješate žumanjke s malo hladnog mlijeka i brašna, dok ne nastane kaša.
U posudu stavite preostalo mlijeko, kavu i šećer i ostavite da smjesa prokuha. Izlijte malo od vruće smjese žumanjcima, a zatim izlijte u posudu. Miješajte kremu dok se ne zgusne
Ostavite kremu da se ohladi povremeno mješajući da se ne stvori korica
Mikserom istucite mekani maslac sa šećerom u prahu dok ne nastane homogena smjesa.
Promiješajte u ohlađenu kremu i tucite dok ne postane pjenasta i stavite u hladnjak da se ohladi.
Za svijetlu kremu Chantilly
1.
Dobro ohlađeno vrhnje za šlag izmiksajte na najvećoj brzini kako biste dobili mek, kremast šlag. Pjenjačom ili špatulom umiješajte vaniliju i šećer. Ohladite.
2.
Slaganje
3.
Narežite ispečeni biskvit podjelite na jednake djelove prema već prema dimenzijama lima u koji ćete ga slagati . ( ja sam koristila kalup za kruh visoki uski dugački i dobila 4 kore )
4.
Na dno stavite plastičnu foliju da prekrije zidove kalupa tako da krajevi vire izvan.
Prvi biskvit stavite na dno . Nanesite ohlađenu kremu od kave i ravnomjerno rasporedite posložite nasjeckane jagode . Stavite drugi biskvit i pritisnite.
5.
Prekrijte svjetlom kremom, poklopite korom,
ponovo nanesite tamnu kremu i izravnajte a redom zatim jagode, biskvit, svijetla krema , dok ne utrošite sastojke .Kolač prekrijte folijom i ostavite u zamrzivaču oko dva sata se stegne i zamrzne ukoliko vam se ne žužuri najbolje bi bilo preko noći.





6.
Izvadite smrznutu tortu, poptavite rubove ako je potrebno ja sam doradila petit keksom i u stavite u hladnjak do serviranja.Ukrasite preostalom kremom i jagodama.
Posluživanje
U slast!

coolinarika.com

0 komentari