četvrtak, 29. lipnja 2017.

15 MINUTNI KOLAČ SA BOROVNICAMA BEZ PEČENJA


POTREBNO:
Za podlogu:
30 g pettit beure keksa
200 g maslaca
Za kremu:
Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja2 pudinga od vanilije





7 dl mlijeka
6 žlica šećera
4 žlice kiselog vrhnja
50 g maslaca
I još:
300 g svježih borovnica
1 vrećica svjetlog preljeva za torte i kolače

PRIPREMA:
Za podlogu treba najprije samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Dobivenu prilično rastresitu smjesu pretresti u lim za kolače (bilo koja vrsta, okrugli ili četvrtasti, svejedno je. Samo neka ne bude prevelik, cca 20×30 cm ako je četvrtasti ili 24-26 cm ako je okrugli) koji ste prethodno premazali sa malo maslaca. Smjesu ravnomjerno natiskati dlanovima da bude potpuno glatka i kompaktna. Pospremiti u hladnjak dok pripremate kremu.





Za kremu skuhati pudinge sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. Kada je puding kuhan u još vruće dodati maslac i kiselo vrhnje, promiješati i krema je gotova. Dobivenom, još toplom kremom premazati podlogu od keksa, od gore rasporediti borovnice pa sve skupa preliti preljevom za torte pripremljenim po uputi na omotu.
Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja dobro rashladiti pa poslužiti rezano na kocke. Dobar tek!

0 komentari