ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

BRZ JEDNOSTAVAN DESERT BEZ PEČENJA PAHULJASTOG OKUSA


Sastojci
Krema I.
8 dcl mlijeka
10 žlica šećera
2 žumanjka
2 dcl griza ( 1 šalica)





25 dag margarina
1 vanilin secer
Krema II
1/2 l slatkog vrhnja
10 dag cokolade (vaše omiljene, ja sam stavila mliječnu)
i još potrebno
petit keks
čokoladno mlijeko za namakanje petita

Priprema
1.
Od 8 dcl mlijeka odvojiti dio da se umuti žumanjci i griz.
Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom pa kad provre dodati griz , mješati par minuta dok se zgusne.
Dodati vanilin šećer, skloniti s vatre, i pustiti da se napola ohladi.
U tu napola ohladenu kremu umješati margarin pa dobro umutiti.





2.
Za drugu kremu izmiksati slatko vrhnje pa u to dodati čokoladu isjeckanu na male komadiće.
3.
Petit keks nakratko namočiti u čokoladno mljeko (ili kavu) pa slagati u lim (veličine oko 20x30 ), premazati sa polovicom žute kreme, pa preko žute staviti polovicu šlaga sa komadićima čokolade, opet petit keks-žuta krema-ostatak šlaga.
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno.Ovo je osnovni recept, a vi možete opet prilagoditi svome ukusu, možda umjesto griza staviti puding sa omiljenim okusom, umjesto petit keksa može plazma keks ili sl....stvarno je podložan promjenama....

0 komentari