WELCOME

ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

DESERT ZA VRELE DANE GOTOV ZA 5 MINUTA


Malo ko od nas može da odoli lepo serviranom desertu u čaši, a da ne biste čekali sledeci put da odete u poslastičarnicu ili restoran da biste ga probali, danas vam predstavljamo recept za domaći čokoladni parfe. Od sastojaka pripremite: 5 jaja, 200g šećera, 200g čokolade za kuvanje, 500ml mleka, 300 ml šlaga.





Šećer i jaja dobro umutite mikserom. Sipajte u šerpu i dodajte čokoladu i hladno mleko i kuvajte na laganoj vatri. Mešajte neprestano dok se masa ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se dobro ohladi.





U hladni krem dodajte umućeni šlag. Dobro promešajte. Gotov dezert servirajte po želji, u nekim zanimljivim posudama, dekorišući parfe dodatno šlagom ili čokoladom.

0 komentari