četvrtak, 6. srpnja 2017.

Kolac izuzetnog okusa , bez pecenja , a vocni nadjev mozete mijenjati prema sezoni i svom ukusu .


Sastojci
Podloga
36 Oreo keksica ili bilo kojih drugih cokoladnih sendvic keksica
6 zlica otopljenog maslaca
Pjenica od sira
350 g krem sira
100 g secera u prahu
2 zlice mlijeka
200 ml Slatkog vrhnja Dolcela
Nadjev od jagoda



800 g nasjeckanih jagoda
150 g sećera ( kristal)
3 zlice zelatinine
6 zlica hladne vode
Nadjev od pudinga
2 Pudinga vanilin Dolcela
800 ml mlijeka
100 g sećera ( kristal)
Ganache
200 g cokolade za kuhanje
200 ml Slatkog vrhnja Dolcela
Slag
500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
2 zlice sećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
Posip
4 samljevena Oreo keksica

Priprema
1.
Najprije skuhaj puding i nadjev od jagoda . Za puding pristavi 2/3 mlijeka da uskuha , a u ostatku mlijeka izmijesaj puding sa secerom , pa uspi u kipuce mlijeko . Kuhaj mijesajuci dok se sve ne zgusne . Skini sa vatre i ohladi . U posebnoj posudi skuhaj nasjeckane jagode sa secerom i 100 ml vode , kada voce omeksa skini sa vatre . U vodi otopi zelatinu i kada nabubri umjesaj je u skuhane jagode .  Sve ohladi .
2.



Dok se nadjevi hlade napravi podlogu . Keksice stavi u multipraktik i samelji sto finije , pa dodaj otopljeni maslac i dobro izmijesaj . Dobivene mrvice utisni u kalup velicine 23x33 cm . Sve prebaci u hladnjak i pusti neka  se podloga dobro ohladi i stisne .
3.
U medjuvremenu izmuti pjenicu od sira . U zdjeli za mijesanje pjenasto izmuti krem sir i  secer , pa umuti mlijeko . U posebnoj zdjeli izmuti slatko vrhnje , pa dobiveni slag spatulom umijesaj u izmijesani  sir . Ostavi sa strane do upotrebe .
4.
Za Ganache u zdjelicu stavi narezanu cokoladu , pa je prelij uskuhalim slatkim vrhnjem . Neka tako stane 5-6 min , pa tek onda sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu . Pusti da se prohladi . U posebnoj zdjeli izmuti slag tako sto ces sve sastojke pomijesati i istuci u pjenicu , cuvaj u hladnjaku do upotrebe .
5.
Sada kada su svi slojevi kolaca gotovi , vrijeme je za dovrsavanje i slaganje . Na rashladjenu podlogu ravnomjerno nanesi pjenicu od sira , preko nje premazi nadjev od jagoda . Stavi u frizer na 30 min da se dobro stisne . Preko ohladjenih jagoda premazi nadjev od pudinga , premazi ohladjenim ganachom i stavi u hladnjak na 10 min . Preko Ganacha premazi tuceno slatko vrhnje , poravnaj i pospi sa mljevenim cokoladnim keksicima .
6.
Gotovi kolac spremi u hladnjak da se dobro ohladi i da se nadjevi lijepo stisnu najbolje preko noci ili cijelih 24 sata . Rasladjeni kolac izvadi iz kalupa i narezi na kocke , pravokutnike ili trokute , te serviraj uz salicu dobre kave ili caja .

0 komentari