WELCOME

srijeda, 12. srpnja 2017.

KRISTININ KOLAČ = JOGURT PITA


kolač kojim me počastila mama moje vjenčane kume, a oduševio me svojim izgledom, okusom, sastojcima i količinom. Jedan u nizu kolača koji obožava moj sin Tomislav!

Sastojci
TIJESTO:
17 dkg margarina
4 žlice šećera
4 žumanjka
2 žlice tople vode
28 dkg brašna
1/2
praška za pecivo



NADJEV:
20 dkg šećera
4 bjelanjka
2 jogurta
3 kisela vrhnja
5 žlica brašna
1 vanilin-šećer
Dodaj u popis za kupnju

Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke spremite jer ćemo ih trebati za izradu nadjeva.
TIJESTO:
Od žumanjaka, šećera, margarina, brašna, vode i praška za pecivo zamjesite tijesto koje ne smije biti tvrdo, niti premekano(ovisi o vrsti margarina, veličini jaja - dodavajte dodatno samo brašno),
Dobiveno tijesto podijelite na 2 dijela.
2.



Jedan dio tijesta rasporedite na dno podmazane i brašnom posute tepsije veličine 27x35 cm, a drugi dio tijesta umotajte u foliju i stavite u zamrzivač.
Tepsiju odložite na hladno te pripremite nadjev.
3.
NADJEV:
Bjelanjke(koji su nam ostali na početku) istucite u čvrsti snijeg te dodajte šećer. Izmutite. U drugoj zdjeli izmutite jogurt, vrhnje, brašno i vanilin šećer. Spojite s istučenim snijegom i ravnomjerno rasporedite na prvi dio tijesta.
4.
Iz zamrzivača izvadite tijesto te ga na krupni ribež naribajte preko nadjeva.
Kolač pecite na 180 stupnjeva dok mrvice tijesta ne dobiju lijepu boju.
Posluživanje
Kolač ohladite, narežite i uživajte
izvor;  www.coolinarika.com

0 komentari