četvrtak, 13. srpnja 2017.

LOVAČKA SALATA…PROBAJTE JEDANPUT I PRAVIT ĆETE JE SVAKE GODINE


Sastojci:
-3 kg crvene paprike
-5-6 šargarepe
-7 dl kuvanog paradajza
-2-3 glavice belog luka
-150g šećera



-3 kašičice soli
-1 kašika mlevenog bibera
-1 dl ulja
-1 kg ljutih papričica
-veza peršuna i celera
-1 konzervans(ako je u pitanju zimnica)

Priprema
Ova salata može vam poslužiti kao prilog uz meso, kao sos, ili kao zimnica. Mere su za zimnicu, ako je koristite za sos smanite mere. Ja pravim od 2 paprike, 3 šarg, 5-6 čena belog luka, 2 ljute, 1 kašika



šećera, pola kašičice soli, šolja kuvanog paradajza. Paprike očistite od semenki i iseci na kocke, isto to uradite i sa šargarepom . U Veću šerpu sipajte ulje, dodajte očišćenu šargarepu. Dinstajte nekoliko minuta, dodajte paprike. Na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju paprike i šargarepa. Dodajte kuvani paradajz. Malo povećajte temperaturu, da sve to ukrčka. Dodajte šećer, so, biber, beli luk i kašiku sirćeta(samo kad je u pitanju zimnica). Pustiti još 10 min. da krčka, dodati list celera, promešati i isključiti.
Vruće sipati u tegle i zapeći u vrućoj rerni.

0 komentari