petak, 7. srpnja 2017.

PEKMEZ OD KAJSIJA...POTREBNA SAMO 3 SASTOJKA


Sastojci
zrele kajsije 5kg
šećer 1 1/2kg - 200g-300g šećera po kilogramu u zavisnosti od slatkoće voća



konzervans 1 kesica

Priprema:
1
Iz kajsija izvaditi koštice, pomešati sa šećerom i rukama dobro izgnječiti.
2
Staviti da se kuvaju uz povremeno mešanje na tihoj vatri.
Pekmez kuvati 2-3 sata. Pekmez je gotov kada se povuče varjača i vidi se dno posude.



3
Na kraju dodati konzervans i kuvati par minuta.
Kuvani pekmez sipati u tegle, poklopiti i okrenuti teglu naopačke 2-3 minuta da bi se stvorio vakum.
4
Tegle upakovati u gajbu, prekriti ćebetom i ostaviti da se pekmez u teglama skroz ohladi.

0 komentari