WELCOME

Grow Together Mentors Inspire Us In Life
Pokreće Blogger.

Archives

Popularni postovi

Translate

Latest Release

subota, 24. lipnja 2017.


Svi smo čuli koliko je kritična H2O kada je u pitanju gubljenje kilograma.

 To olakšava da se suzbije nagon za hranom, tako da je mnogo manje vjerojatno da ćete se prejesti.

Ali to sada nije sve: dok si dehidriran, bubrezi ne mogu pravilno funkcionirati. Sve se to prebacuje na jetru, te s obzirom na to jetra teško radi, te se sve više masti koje konzumirate čuva, a ne spaljuje.

Koliko vode treba da se pije?

Pravilo je osam čaše dnevno.

 
izvor: biljna-medicina.blogspot.ba

Ako želite da pripremite veoma brz, ukusan i jednostavan ručak, koji će pri tome zasititi ukućane, a ne zahtevate meso – na pravom ste receptu. Sačuvaće vam novčanik i napuniti stomake 🙂

SASTOJCI:
– 1/2 kg kora za pitu
– 6 jaja
– 1 litra jogurta





– 1 kašika soli
– malo ulja za podmazivanje tepsije
Za tepsiju prečnika oko 30 cm.

PRIPREMA:
Umutite jaja mikserom da malo zapene.
Dodajte jogurt (ostavite 3 – 4 kašike za premazivanje). Izmešajte jaja i jogurt.
Podmažite tepsiju uljem.
Stavite jedan list kora u tepsiju. Stavite još jedan na njega, ali popreko.
Uzimajte po pola kore, zgužvajte ih, umačite u smesu i slažite u tepsiju. Nemojte ih pritiskati jako jednu uz drugu, slažite ih tako da bude popunjeno, ali ne stisnuto. Takodje, nemojte žaliti fil kada umačete.
Kada ste napravili jedan red, uzmite jednu koru, pa je podelite na 3 dela (otprilike, nepravilno…).
Malo ih zgužvajte, pa rasporedite tu i tamo preko umočenih kora.





Nastavite sa umakanjem i redjanjem preko ovih suvih kora. Te suve stavljamo da malo upiju fila.
Ostavite jednu koru za gore.
Ako vam ostane fila, prelijte preko zgužvanih kora.
Zamotajte krajeve koji su virili sa strane tepsije preko natopljenih kora. Stavite onu preostalu koru od gore, malo je ušuškajte i premažite sa izdvojenim jogurtom.
Pecite na 200°C najmanje pola sata. Kada gibanica (ili gužvara, kako volite) porumeni, prekrijte je papirom za pečenje od gore, pa pecite još 10 minuta.IMG_1793 (1000×750)
Kao prilog uz gibanicu predlažem kiselo mleko. Savršena je kombinacija. Takodje, ako sačekate da se malo rashladi, još ćete više uživati u ukusu. Prijatno!
Izvor: kuvajmo-blogovski.com

U braku smo 7 godina, imamo dvije kćerke i moja žena živi u ubjeđenju da mi je prva i jedina, da mi je sve na svijetu baš kao što sam ja njoj. Istina je da je ona zaista nevina ušla u brak sa mnom, a da sam ja prije nje imao na 10-ine djevojaka, ali i žena :). Međutim, naravno da nikada nisam to rekao njoj, a kako mi nije bila prva nije mi ni posljednja, može se reći JEDNA U NIZU :).





Bio sam sa skoro svim njenim prijateljicama, čak sam na našoj svadbi imao “jedan na brzaka” sa njenom kumom. Nju sam oženio jer sam znao koliko me voli i koliko je dobra i poštena, sa njom sam siguran da me nikada neće prevariti, “nabiti mi rogove” ILI “donijeti neku spolnu bolest”. Prošlo ljeto smo bili na moru u Budvi, da ne pišem koji hotel i “slučajno” u istom hotelu su odsjele i njene 3 “prijateljice” sa kojima se redovno viđam. Kao dobar muž svaku veče bih moju ženu pustio da se druži sa prijateljicama, a ona guska sretna jer ima divnog muža nije provalila da svaku veče jedna prijateljica fali… pogađate zašto. Zadnju veče su njene 3 “prijateljice” i ona, moja glupa supruga provele za šankom hotelskog restorana i cijelo veče su se njene prijateljice smjenjivale kod mene u sobi, dok su dvije nju zabavljale, treća je mene :).





Najluđe na kraju kada su me totalno iscrpile, kada mi ni tablete za potenciju nisu pomagale, poslale su mi moju suprugu vidno pijanu. Odbio sam je okrivivši je da je cijlu zadnju veče odmora provela sa prijateljicama ne misleći na mene. Godina je prošla, a ona se i danas izvinjava jer me zapostavila. Šta reći savršena žena, tačnije SAVRŠENA SUPRUGA

Za sladokusce koji traze pravo osvjezenje sa okusom voca bez konzervansa,poklanjam ovaj recept koji koristim vec dugi niz godina.
SASTOJCI
5 kg visanja
5 kg secera
50 gr. limuntusa





3 l vode
1do 2 vanilin secera(po zelji) nije obavezno

PRIPREMA
1.
Visnje oprati pod mlazom vode, odvojiti od kostica i peteljki, staviti u vecu posudu zajedno sa secerom vodom i limuntusom da odstoji 24h (nije problem ako ostane i dan duze)na hladnijem i tamnijem mjestu, promjesati vise  puta da se secer sto vise otopi,pozeljno je izgnjeciti sve malo rukicama.
2.
Propasirati na cijedilku sa sirim rupicama ili propustit kroz masinu za pravit sok od rajcice.(bit je da se odvoji ljuska i da ima malo krupnijih komada visanja) a moze se procijediti i preko gaze.Ocijedjeni sok(sirup) degustirajte,ulijete malo u casu razrijedite vodom i ako treba dodati jos limuntusa (ja dodam ukupno 100gr.ama limuntusa jer volimo da je malo kiselkastije i jedan do 2 vanilin secera radi arome)
3.





Sve zajedno prokuhati pripazite malo prije nego pocne kuhat da smanjite temperaturu jer pjena se pocne dizat naglo i zna zakipiti,dovoljno je da krcka3-5 min.  Jos nije kasno  da probate i dodate ako nesto nedostaje po vasem ukusu samo pazite na limunsku kiselinu ako ju sad dodajete da vam ne pokipi bez obzira sto ne kuha(zna se desiti obzirom da je jos vrelo),ako je to to, odmah sipati u ciste boce zagrijane u pecnici na 100 stupnjeva.(cepove dobro zavrnut a ako su stariji prije cepa staviti celofan)cepove je pozeljno premazati alkoholom prije zatvaranja boca.
4.
Sloziti u neko korito ili sl.stim da se sto bolje umotava u deku ili vise njih.
5.
Hladi se 2-3 dana i nakon toga je za upotrebu a moze stajat i do 2god.bez da se pokvari.
6.
OVO je moja verzija od ove godine puno je jednostavnije i brze,(radio sam sve to vani u kotlicu za fis) zato sam i napravio male izmjene na receptu. Nazdravlje:)
Posluživanje
Nemate vremena za odvojit kostice!?
Alternativa-U vecoj posudi visnje, voda, secer dobro zgnjecite rukama.
Nemate dovoljno mjesta za skladistenje!?
Alternativa-smanjite kolicinu vode za 2 l uz tobit ce vam gusci sirup.Ostale kolicine (visnje,secer i limuntus ostaju iste) nista ne umanjivat.
http://www.coolinarika.com/

Sastojci
Biskvit
7 zumanaca
60 gr secera
vanilin secer
naribane korice limuna
7 bjelanaca
120 gr secera
130 gr brasna
20 gr kakaoa





30 gr ulja
krema
500 ml mlijeka
100 gr secera
50 gr pudinga od vanilije u prahu
2 zumanca
150 gr cokolade za kuhanje
50 gr secera
250 gr maslaca
2 kg banana
cokoladna glazura

Priprema
Zumanca, secer( 60 gr ), vanilin secer i koricu limuna umutiti dobro.
Bjelanca sa 120 gr secera umutiti u snijeg pa sastaviti sa smjesom od zumanaca, dodati brasno kakao i na kraju ulje. Izmjesati , izliti u pleh i peci na 200C° jedno dvadesetak min.Ohladiti prerezati i poprskati svaku koru slatkom vodom (prokuhati malo secera i vode).





Za kremu: Dvije trecine mlijeka prokuhati. Ostatak mlijeka umutiti sa zumancima i pudingom pa dodati u prokuhano mlijeko ,mjesati 1-2 min da se zgusne. U medjuvremenu na pari istopiti cokoladu pa je sa secerom umjesati u jos toplu kremu. Maslac isjeci na kockice pa dodati i njega sve dobro izmiksati.
Prvu koru tanko premazati kremom poklopiti drugom pa i nju tanko premazati. Banane oguliti uzduz prerezati i redati po kremi. Preko banana namazati ostatak kreme pa preko nje glazuru od cokolade.
izvor : coolinarika.com

Ako iz ekonomskih ili nekih drugih razloga, ne želite ugraditi klima uređaj, ovo je super alternativa.


  Video bjašnjava kako da uz minimalno ulaganje dobijete maksimalni užitak u kući. Spasite se od ljetnih vrućina uz ovaj trik.

Sigurno ćete nam biti zahvalni na ovome.

Podijelite ovo rješenje i sa prijateljima.





 
  Izvor: novonovo.info

Imao sam osam godina kada me je tata ostavio sa mojom majkom , moja majka je bila mlada i sve je bilo okej dok nije dobila paralizu,probudila se ujutru i nije mogla da se pokrece…Imao sam samo 8 godina , i sest meseci sam bio stalno uz nju …Jedno vece dok sam spavao , cuo sam kako me doziva ..Dosao u njenu sobu i





cuo “Volim Te” , pozvao sam hitnu pomoc i ona je ubrzo dosla ali nije bilo pomoci , umrla je …Moj tata od tada me nije nijednom posetito , otisao sam u dom za nezbrinutu decu ..Ja se ni ne secam mog tate ..Mama hvala ti za sve poljupce , zagrljaje , poklone. I svaki dan koji si mi ulepsala….Sada imam 19 godina , danas





sam napunio …Radim na Aerodromu,i mislim da bi mama bila ponosno na mene  Mami moja , nisam ti odgovorio na ono “Volim Te” zaspala si …Sada ti odgovaram “I ja Tebe”