petak, 7. travnja 2017.

NEČUVENO, KOLIKO SU SKUPE, A NEMA RAZLOGA DA BUDU, MENI JE I PRIPREMA BILA VIŠE NEGO JEDNOSTAVNA, A SASTOJKE RELATIVNO SVAKA KUĆA UVIJEK IMA.


Sastojci
tijesto:
1 vrećica kvasca
1/2 dl mlake vode
2,5 dl mlijeka
60 dag glatkog brašna

 
10 dag maslaca
10 dag šećera
1 žličica soli
1 jaje
premaz
2 žlice hladnog mlijeka
1 žutanjak

Priprema
1.
Otopite maslac u mlijeku.
2.
Otopite kvasac u mlakoj vodi.
3.

 
Pomiješajte brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem. Mutite nastavcima za tijesto dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobit ćete vrlo meko, svilenkasto tijesto.
4.
Pokrijte krpom i pustite da se diže oko sat vremena, ili dok  mu se volumen ne udvostruči.
5.
Dasku pospite obilato brašnom, na nju istresite tijesto, sasvim nježno ga premijesite. (ne želite biti okrutni s onim što ćete kasnije jesti :D) . Podijelite tijesto na 10-12 kuglica.
6.
Od kuglica razvucite nepravilne oblike koje oblikujte zarolane štangice

7.
Složite ih u papirom obložen pleh. Pustite ih da se dignu.

8.
Svaku štangicu premažite hladim mlijekom u kojem ste razmutili jedan žumanjak.
9.
Pecite na 230°C oko 10 minuta.
10.
Štangice ispečene

Posluživanje
Ovo pecivo je jako mekano i odlično za doručak u krevet…. Probajte s marmeladom.

0 komentari