utorak, 29. ožujka 2016.

RECEPT DANA: SAVRŠENE HURMAŠICA SVIMA USPIJEVAJU


Obožavam ovaj recept jer hurmašice svaki put ispadnu savršene.
Sastojci
350 gr putera
3 kašike šećera
3 kašike jogurta



1 jaje
brašno po potrebi
Agda
1l vode
800 gr šećera
par kapi limuna

Način pripreme
    Puter sobne temperature umutite mikseorm.
    Dodajte jaje, šećer i jogurt i dobro umutiti.
    Dodajite malo po malo brašna dok ne dobijete tvrđe tijesto.


   
 Rukama oblikujte hurmašice i redajte u tepsiju.
    Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20-ak minuta.
    Vodu i šećer prokuhajte i kuhajte 10-ak minuta.
    Prelijte preko hurmašica, ostavite da se ohladi pa ostavite u frižideru da se ohladi.

0 komentari