srijeda, 30. ožujka 2016.

TORTA OD PIŠKOTA I CRVENOG VOĆA!!! STARI, DOBRI RECEPT ZA JEDNOSTAVNU, A PRELEPU VOĆNU TORTU… IDEALNA ZA POČETNIKE!


Stari, dobri recept za jednostavnu, a prelepu voćnu tortu… Idealna za
početnike!
Sastojci
5 pakovanja piškota (to je oko 550 gr)
11 dl kisele pavlake (sa bar 20 % mlečne
masti)



18 kašika šećera
oko 400 gr crvenog voća (maline, kupine,
jagode, ribizle…)
Za ukrašavanje:
2 dl slatke pavlake

Priprema
1. Za ovu tortu najpre treba pripremiti tepsiju (u mom slučaju je veličine 36 x 22 cm), pa
je obložiti alu folijom.
2. Fil: U posudu za mućenje staviti kisele pavlake i šećer, pa ih izmešati žicom (a može i
mikserom, ali uključenim na najmanju brzinu). Mutiti par minuta, tek da se sastojci
dobro izmešaju.
3. Sad na dno suda, u kom je folija, staviti par kašika fila od kisele pavlake, razmazati ga
tanko po foliji (da bi ga piškote upile i omekšale), pa slagati prvi red piškota,
prekrivajući dno. Piškote premazati filom od kisele pavlake.



4. Sad treba ređati drugi red piškota, ali kao na slici, ostavljajući prorede u koje ćemo
složiti voće (sveže ili smrznuto). I ovaj sloj premazati kiselom pavlakom.
5. Slika drugog reda piškota i voća.
Treći red piškota složiti kao i prvi, jednu do druge, pa premazati ostatkom kisele
pavlake. Alufolijom zatvoriti tepsiju, pa spremiti na 24 h u frižider, do služenja.

6. Sutradan skinuti foliju, pa tortu prevrnuti na tacnu za služenje. Premazati je umućenom
slatkom pavlakom (2 dl su sasvim dovoljna), a ukrasiti po želji. Torta je neodoljiva,
kiselo-slatka, a vole je svi ljubitelji crvenog voća… Pravila sam je i u varijanti sa
ananasom i kivijem, i odlična je.

0 komentari