ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

BOLJU SALATU DO SADA NISAM PROBALA...PARADAJZ SA OREGANOM PO SPECIJALNOM RECEPTU


Sastojci
6-10 zrelih paradajza (ja sam koristila šljivar, male duguljaste, koji imaju mnogo manje vode u sebi)
4-6 cesnjeva propasiranog belog luka
1-2 kasike suvog oregana
125 ml ekstra devicanskog maslinovog ulja



po ukusu morske soli i sveze mlevenog bibera
nekoliko listova svezeg bosiljka za serviranje

Priprema
1.
Zagrejati rernu na 150 do 160*C
2.
Opran i osusen paradajz iseci po duzini, ako je okrugao paradajz, onda seci popreko.
3.
Staviti ih na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pecenje ( da imate manje posla kasnije)
4.



U ciniju staviti propasirani beli luk, suvi oregano, soli, bibera i maslinovog ulja i dobro sve izmesajte. Cetkom za pecenje ili kasikom, premazati obilato svaku secenu stranu paradajza.
5.
Peci oko 1 1/2 do 2 sata i povremeno proveriti da vam ne izgori, ako gori, smanjiti temperaturu.
6.
Tiho peceni paradajz, mozete naslagati u teglicu, preliti maslinovim uljem i drzati u frizideru do upotrebe.
7.
Servirati sa svezim bosiljkom.
Prijatno

0 komentari