ponedjeljak, 30. svibnja 2016.
EXTRA FORA MUFFINI...IZABERITE OKUS KOJI VAM ODGOVARA
Sastojci
4 jaja
100 ml mlijeka
2 supene kašike brašna
1 čajna kašika soli
ulje
Priprema
1.
Mikserom umutiti jaja sa mlijekom, brašnom i solju.
2.
Otvoriti frižider i sjeckati šta god vam se jede, u bilo kojim kombinacijama.
Mi smo prvi put probali:
- dva muffina sa tankim prutićima slanine,
- dva muffina sa sjeckanom zelenom paprikom i kiselom pavlakom,
- dva muffina sa kockicama salame i izmrvljenim feta sirom,
- dva muffina sa nasjeckanim paradajzom i kockicama feta sira,
- dva muffina sa kolutićima hrenovke i
- dva muffina sa tunjevinom.
3.
Kalup za muffine pomastiti ( ili peći u papirnim ili silikonskim korpicama za muffine ) i rasporediti povrće, meso, sireve, šta imate.
NAPOMENA:
I mojim i isprobavanjem drugih članova došlo se do zaključka da je muffine najbolje peći u silikonskim kalupima.
4.
Smjesu sa jajima rasporediti u svaki kalup, tako da sadržaj jedva prelazi preko polovine kalupa.
Ja sam još svaki muffin posula sa ribanim parmezanom.
5.
Peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
0 komentari