![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0m5n7UiHvpo1vtVPQ85Zvy_Ab04iSG50jODnzwuKR1TYX_tG4_1S0mZ1nYkVNPcapvFqRWCjCdvFSW86Ph2nIo7Pc9hc2b3IuiRkcHDaJTgZ2vsrsL50Z8hyphenhyphencJsPOM6UF0hgyeJHOi8ub/s640/5fa89569d0adf79f420b008098ee3f97_header.jpg)
Sastojci
300g pilećeg filea
2 dl jogurta
1 kašikica senfa
1 kašikica kurkume
1 kašikica suvog peršuna (može i svež)
1 kašikica gustina
1 dl mlake vode
malo Vegete
ulje za prženje
Priprema
1.
Isečemo piletinu na kocke i začinimo vegetom po ukusu.
2.
Zagrejemo ulje i propržimi piletinu na ulju, često mešajući oko 5 min.
3.
Pomešamo jogurt, senf i kurkumu.
4.
Sipamo smešu preko mesa i dodamo peršunovo lišće.
5.
U mlakoj vodi razmutimo gustin i sipamo u jelo sve ukupno krčkamo 5 minuta. Gustin sam dodala čisto da bude kremastije, ali mislim da može i bez gustina, naročito ako se stavlja čvrst jogurt.
Posluživanje
Lepo se slažu sa njokama i testeninom. I nekim finim belim vinom.
0 komentari