subota, 4. lipnja 2016.
BRZI KOLAČ OD JABUKA! BEZ JAJA I MIKSERA A OKUS FENOMENALAN
Davno sam čula na radiu recept za običan kolač , a neobičan način izrade žlicom , bez miksera, bez jaja i nešto neobičnog okusa !
SASTOJCI
suhi sastojci
9 žlica šećera
1 vrečica vanilin šećera
1/2 vrečice limunove ili narančine korice ( po želji )
9 žlica oštrog brašna
1 vrečica praška za pecivo
9 žlica griza
JOŠ SASTOJAKA
1 kg. jabuka – naribane ili narezane na tanke kriške
preljev preko suhih sastojaka
9 žlica ulja
9 žlica mlijeka
1 kom. kiselo vrhnje
PRIPREMA
1.
tepsiju ( moja 20×37 ) namazati i posuti kruš.mrvicama ili brašnom( nije potrebno staviti papir )
2.
u zdijelici dobro promiješati sve suhe sastojke
3.
u dubljoj posudi jednolično izmješati sve tekuće sastojke
4.
naribati jabuke ili narezati na jako tanke kriške( ja sam naribala 1 kg. očiščenih, mada mi nikad nije jasno dali se podrazumjeva 1 kg.očišćenih ili neočišćenih)
REDOSLIJED SLAGANJA
5.
9 žlica suhih sastojaka ravnomjerno rasporedite
6.
1/3 naribanih jabuka ravnomjerno rasporedite
7.
opet 9 žlica suhe smjese
8.
1/3 jabuka
9.
opet 9 žlica suhe smjese
10.
1/3 jabuka
11.
sada ozgora ravnomjerno prelijte tekuću smjesu
12.
stavite u zagrijanu pećnicu na 180 C i pecite 30-ak min.
13.
možete ovdje vidjeti pripremu kolača
Posluživanje
Kolač možete po želji ukrasiti sa šlagom ili nećim po vašem izboru ( za orginal kolač nije ništa navedeno )
Ja sam polovicu izrezivala *čašom* krugove , a ostalo rezala na kocke, koje sam ukrasila šlagom u kojeg sam u polovicu stavila jestivu boju , možete i neki gusti sok.Od onih izrezanih ostataka sam suprugu servirala, jer se nikad ne može dočekati da se kolač bar malo ohladi.
Mojoj mami je bolji kolač kad ga premaže ozgora tankim slojem finog pekmeza i ozgora glazuru od čokolade.
Eto dobrog načina , da i vi nešto izmjenite i javite !
http://www.coolinarika.com/
0 komentari