ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

ČOKOLADNI KUGLOF- VRLO JEDNOSTAVNA PRIPREMA


Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.

SASTOJCI
Za kuglof
• 125 g maslaca
• 150 g šećera
• 150 ml mlijeka
• 100 g Pšeničnog oštrog brašna PodravkaBy Podravka
• 60 g Pšeničnog glatkog brašna PodravkaBy Podravka
• 20 g kakaa
• 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
• 2 jaja



Za glazuru
• 40 g maslaca
• 100 g čokolade



PRIPREMA
Za kuglof
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.

POSLUZIVANJE
Kolač ohladite, narežite i poslužite.

SAVJET
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari