petak, 3. lipnja 2016.

MLADI KROMPIRIĆI IZ RERNE


Obožavam mlade krompiriće i to one onako male da ne moram da ih sečem, već ih ostavim cele, za jedan zalogaj. U kombinaciji sa začinima i pečeni u rerni su odličnog ukusa a sa manje kalorija.
Sastojci
1 kg mladih krompirića (što sitniji)
1 kašika kurkume u prahu
na vrh noža djumbira u prahu
1 kašičica belog luka u granulama
malo sitne morske soli


1 kašika sušenog začina od povrća
3-4 kašike hladno cedjeno suncokretovo ulje
1 kašika seckanog svežeg vlašca

Priprema
1.
Mlade krompiriće dobro operite i ne morate da ih čistite.

2.
Stavite ih u dublju posudu i pospite začinima i uljem.


3.
Sve dobro promešajte i sipajte u vatrostalnu činiju za pečenje.

4.
Stavite u rernu na 200 C stepeni, infra zraci ili topli vazduh, i pecite oko 20 minuta.

Kada porumene izvadite iz rerne, pospite seckanim vlašcem.

5.
Poslužite dok su još vrući kao glavno jelo uz paradajz i krastavce.

0 komentari