nedjelja, 12. lipnja 2016.

PILEĆI ŠIŠ KEBAB


SASTOJCI
piletine od buta/bedra
3 kasike gustog jogurta
4 kasike maslinovog ulja
2 veca cehna bijelog luka
1 kasika paradajz pirea
so,biber,timijan,mljevena crvena ljuta paprika,kim


 

PRIPREMA
1. Sve sastojke sastaviti u jednu posudu (bijeli luk izgnijecen dodati),dodati piletinu isjecenu na vece kockice ili malo vece komade,te dobro natrljati smjesom. Ostaviti najmanje 2 sata da odstoji u frizideru.


 

2. Piletinu nabosti na stapice. Nemojte ih previse stiskati. Sis kebab mozete ispeci na slijedece nacine:

3. Mozete ih redati na neku dublju vatrostalnu posudu, tako da kad se bude peklo sos ce da kapa u posudu.

4. Pileci sis mozete da ispecete i tako da ih poredati u neku vatrostalnu posudu ili tepsiju na papiru za pecenje. Peci na 250 stepeni dok fino ne porumeni. Dok se bude peklo okrecite stapice da se fino zapeku sa svake strane.

Posluživanje
Mozete dodati i 2-3 zelene paprike,raspoloviti paradajz i ispeci ih u pecnici.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari