subota, 4. lipnja 2016.

PREKRASNE KREMASTE KOCKE JEDNOSTAVNE PRIPREME I ODLIČNOG OKUSA


SASTOJCI
Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaa
2 dcl prokuhanog hladnog mlijeka


 
Krema
6 žumanjaka
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
4 žlice vode
1 L biljnog vrhnja za šlag
3 želatine u prahu
6 dkg otopljene mliječne čokolade


 
PRIRPEMA
biskvita
Izmiješajte pjenasto bijelanjke uz postupno dodavanje šećera. U čvrsti snijeg lagano kuhačom umiješjte brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i kakaom. Dno kalupa obložite masnim papirom za pečenje .Biskvit pecite u lim cca 37*26 cm oko 30min na 150 C.
Topli biskvit prelijte mlijekom!

kreme
Žumanjke pjenasto umiješajte sa šećerom , vanilin šećerom i vodom tako da dobijete pjenastu bijelu smjesu .Stavite na štednjak na najmanju temperaturu i kuhajte dok ne postane gusto ( treba strpljenja jer se kuha na vrlo malu temperaturu da se žumanjci ne zgrudnu). Kada se smjesa počela da sjaji skinite sa štednjaka. Ohladite, uz povremeno miješanje.

Kada se krema ohladi ,rastopite želatinu u prahu prema upustvima na vrećici. Nakon 10min otopite očvrstnutu želatinu na pari.
Biljno vrhnje izmiksajte i u njega dodajte žutu kremu. Sada ovu kremu podijelite na dva dijela. U jedan dodajte otopljnu čokoladu.

Sada pola rastopljene želatine dodajte u žutu kremu, premažite koru, pustite da se malo stvrde cca 5min , zatim u smeđu kremu dodajte ostatak želatine i premažite preko žute kreme.

U originalnom recptu ide ovako kora, žuta krema, smeđa krema, šlag( 2 šag pjene iz vrećice). Ja sam na kraju naribala mliječnu čokoladu jer mi se činilo malo preteško, a i čokolada daje poseban ukus u dodiru sa kremom.

Kolać dobro ohladiti i poslužiti!

Izvor;  www.coolinarika.com

0 komentari