srijeda, 8. lipnja 2016.

PRIRODNI LIJEK ZA ŠTITNJAČU, DOBRU KRVNU SLIKU I POMLAĐIVANJE - SIRUP OD MLADIH ZELENIH ORAHA U MEDU


Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično djeluje kod svih problema sa štitnjačom, pomaže obnovu stanica i neutralizira djelovanje otrova.
Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima i slabašnoj, boležljivoj djeci i anemičnim osobama.
Mladi zeleni orasi pomiješani s medom imaju pozitivan učinak u slučaju slabokrvnosti te pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi.
Odlični su i kod problema u radu štitnjače, za bolesti grla i respiratornog trakta, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, pretilosti i kroničnih respiratornih bolesti.
Sastojci:
40 mladih zelenih oraha u kori
1 kg kvalitetnog meda

Priprema:
Mlade orahe oprati, osušiti pa ih isjeći na četvrtine i staviti u teglu, a zatim preliti medom.
Prilikom rezanja, najbolje je koristiti rukavice jer će vam prsti biti crni.
Teglu zatvoriti dobro i pustiti da odstoji mjesec dana na suncu. Promućkajte povremeno.Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj ljekoviti sok u med, med se razrijedi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što pijete.
Držati na hladnom i tamnom mjestu.
Konzumacija:
Uzima se po jedna žličica dnevno, najbolje ujutro na tašte.
Ovaj preparat se koristi kod usporednog rada štitne žlijezde- hipotireoza. Osobe koje imaju ubrzan rad štitne- hipotireoza, ne bi trebale uzimati ovaj lijek.

0 komentari