petak, 3. lipnja 2016.

RUŽICE SA JABUKAMA


Nisam nikada jela ni finije ni ljepse ruzice! Divno lisnato tijesto , socne i fine! A tako su lijepe da zasjene sve ostale slatkise! Jednostavnije i brze ne ide! A rezultat fenomenalan!

SASTOJCI
1 paket lisnatog tijesta
2-3 jabuke
2 zlice marmelade po zelji
cimet, secer u prahu



PRIPREMA
Ako imate za kupiti gotovo razvaljano tijesto onda cete jos skratiti duzinu pripreme.
Ako ga morate prvo razvaljati onda ga razvaljajte sasvim tanko, trake su sirine 4-5cm a duzine 20-25cm.

Jabuke ocistite od kostica i narezite na sasvim tanke ploske. Prelijte ih kuhanom vodom i dodajte sok jednog limuna.



Trake tijesta premazite marmeladom po zelji. Ja sam uzela marelicu i razrijedila ju sa svije zlice limoncela.

ploskice slazite jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti iznad ruba tijesta.

Po zelji posipajte cimetom.
Preklopite donju stranu preko gornje , tako da jabuke vire iznad tijesta.
Zamotajte u ruzice .
Poslazite ih u namascen i brasnom posut lim za pecenja mafina.

U zagrijanu pecnicu na 180-190 stupnjeva 35-45 minuta. Pecite sa gornjim i donjim grijacem a ne na vruci zrak kako vam jabuke ne bi izgorijele po rubu!

Izvor: coolinarika.com

0 komentari