srijeda, 1. lipnja 2016.

SAVRŠENE MEKANE BUHTLE A NEMA RAZLOGA DA NE USPIJU


Sastojci
    kvasac
    1 dcl toplog mlijeka
    1/2 svježeg kvasca
    1 velika žlica šećera
    po potrebi brašna
    tijesto
    1/2 kg brašna
    10 dkg šećera


   
 10 dkg *otopljenog maslaca
    1,5 do2 dcl toplog mlijeka
    1 jaje
    1 vanil šećer
    malo limunove korice
    malo soli
    nadjev
    marmelada ili
    nutela ili
    pekmez
    posipanje
    šećer u prahu

Priprema
    1.
    U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.
    2.
    Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeno maslo.
    3.
    Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude.
    4.


   
Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se udvostruči obujam.
    5.
    Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom..
    6.
    ...i ovako joj zavrnite dno da nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Zvrnuti dio ide na dno.
    7.
    Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu.
    8.
    Dignute buhtle stavite u HLADNU rernu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.
    Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslom i posuti šećerom u prahu, onda imaju savršeno hrskavu i slatku koricu.

0 komentari