utorak, 7. lipnja 2016.

SUPER IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK: RIBANI KROMPIR SA PILETINOM


Odlicno i toplo i hladno,svima se mnogo svidjelo
Sastojci
1 kg Pileceg mesa po zelji,sa kostima
1 Veci crni luk 100 g
7 Srednjih krompira 700 g
3 Jaja



200 ml Mljeka
250 g Brasna
200 g Kiselog vrhnja
100 ml Ulja
Vegeta,biber,paprika

Priprema
1.
Piletinu zaciniti sa vegetom,paprikom pa je kratko proprziti na zagrijanom ulju, sa svih strana.
2.



Krompir naribati na krupnije te mu dodati jaja,mljeko,kiselo vrhnje,brasno,sitno sjeckani luk,ulje i dobro kasikom izmjesati ,zaciniti sa vegetom,biberom i jos po ukusu sa mljevenog, crvenom paprikom.
3.
Usuti krompir smjesu u pouljenu posudu u kojoj cete peci jelo,preko rasporediti piletinu,posuti sa malo ulja (onog u kome se przila piletina) i staviti da se pece na 180°C 35-40 minuta.

0 komentari