srijeda, 1. lipnja 2016.

TORTA KRALJICA POSEBNO POPULARNA KOD KLINACA....NA ROĐENDANIMA NEIZOSTAVNA


Probajte pojesti samo jedan

Sastojci
Biskvit
3 jaja
5 žlica šećera
3 žlice tople vode
3 žlice brašna
3 žlice kakao
1/2 praška za pecivo
Preljev
1/2 dcl mlijeka
2 pune žlice nesquika ili nescafe
Bijela krema
6 dcl mlijeka



5 žlica šećera
6 žlica gustina
2 vrećice vanilin šećera
20 g bijele čokolade
150 g margarina
Tamna krema
200 g tamne kuverture
100 g mliječne čokolade
5 dcl slatkog vrhnja

Priprema
1.
Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti.Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci.
Peći na 180c oko 20 min..u limu 20x30
2.
Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati)
3.
Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin.Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin.
Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.



U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin.
4.
Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope.
Ostaviti da se hladi bar 2 h.
Ako volite slađu kremu dodajte žlicu-dvije šećera, (ja ne stavljam )
5.
Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je i samo premazati

0 komentari