subota, 11. lipnja 2016.
VOĆNA FANTAZIJA
Sastojci
za biskvit 4 kom jaja
4 kašike Šećera ( kristal)
4 kašike ulja
4 kašike Glatkog brašna Podravka
pola kesice Praška za pecivo Docela
800gr jagoda za redjanje po biskvitu
za sos od jagoda 200gr jagoda
3 kašike Šećera ( kristal)
za beli krem 500ml 500ml slatke pavlake
500ml kisle pavlake
125gr šećera u prahu
1 kesica želatina
za ukrašavanje 200gr jagoda
3 kašike šećera
1 kesica želatina
Priprema
1.
Priprema biskvita: Jaja umutiti sa šećerom dodati ulje prašak za pecivo i brašno. Masu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Na ohladjen biskvit poredjatui jagode uspravno.
2.
Jagode isckati staviti šecer i kuvati 15 minuta ohladiti preliv.
3.
Šupljine izmedju jagoda preliti sa prelivom
4.
Priprema belog krema: Kesicu želatina potopiti sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Slatku pavlaku umutiti dodati kiselu pavlaku dodati šećer u prahu. Zatim želatin rastopiti na laganoj vatri i umešati u beli krem. Na biskvit sa jagodama staviti beli krem.
Ukrašavanje kolača: Želatin napraviti po uputstvu ssa kesice. Jagode i šećer staviti na ringlu i kuvati 5 minuta prohladiti. U prohladjene jagode dodati rastopljen zželatin i preliti preko bele kreme ohladiti i to je to. Prijatno.
5.
Posluziti uz omiljeni napitak
0 komentari