petak, 3. lipnja 2016.

VOĆNI KOLAČ SA JAGODAMA I JOGURTOM


Sastojci
Testo
3 cela jajeta
4 šoljica za kafu šećera
1 i 1/2 šoljica ulja



1 čaša( 250 gr) tečnog jogurta ili kiselog mleka
1 kesica praška za pecivo
6 šoljica brašna
Voće
500 gr sezonskog voća

Priprema
1.
sve sastojke osim voća, varjačom izmešati.Meriti manjom šoljicom za kafu.
2.
Polovinu mase, koja treba da je srednje gusta, izliti u namašćen pleh srednje veličine.
3.
kratko zapeći u već zagrejanoj pećnici, koliko da više nije živ.(oko 10 min.)



4.
izvaditi iz pećnice i po testu rasporediti voće.Ako je iz zamrzivače, nemojte ga razmrzavati, staviti zaleđeno. Ovaj je sa malinama
5.
preko voća preliti ostatak testa.
6.
sada kolač vratite u pećnicu, ali ga podignite na srednju rešetku ,da se ne prepeče sa donje strane( kao meni)
7.
kolač peći još 15-20 minuta, da porumeni sa gornje strane.
8.
može se posuti prah šećerom, ali je dovočjno sladak i ovako

0 komentari