utorak, 26. srpnja 2016.

MAMINA PUNJENA PAPRIKA! GODINAMA JE MAMA BILA ZADUŽENA ZA PRAVLJENJE FILANE PAPRIKE-SAD SAM JE I JA ISPROBALA PO NJENOM RECEPTU...


Sastojci:
12 paprika babura,sjeckani peršin
80 dag mljevene svinjetine
1 veći luk
1 jaje
2 šake riže
1 fant za filanu papriku
za zapršku:

 
1 žlica masti
2 v. ž brašna
2-3 dcl vode
oko 7 dcl domaćeg paradajza

Priprema:

 
Papriku izdubiti i očistiti od sjemenki.Za nadjev pomiješati mljeveno meso,rižu,sjeckani luk,peršina sjeckanoga i 1 vrečicu fanta otopljenog u mlačnoj vodi-time puniti paprike.Staviti u posudu,zaliti vodom i kuhati oko pola sata. Dodati paradajz i sjeckani peršin prije kraja.Napraviti zapršku od masti i brašna,zaliti vodom(po želji napraviti gustoću).Uliti u posudu gdje se kuha paprika,nek provri.Začiniti po želji-ali u fantu ima već sve pa ne treba da ne bude preslano.Posipati još sjeckanim peršinom.

0 komentari