četvrtak, 28. srpnja 2016.

PIŠKOTA TORTA S JOGURTOM I JAGODAMA ZA POLA SATA!


Poklanjam vam ovu laaaganu i jako finu torticu, idealnu za tople dane. Što još reći, čim su jagode u pitanju…
SASTOJCI
400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka

 
150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka
10 žlica vode
400 g jagoda

PRIPREMA
1.
Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.
2.

 
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
3.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
4.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
5.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
6.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.

Posluživanje
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.

Savjet
Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari