ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

BRZO SE SPREMA, A UZIVANJE ZAGARANTOVANO: SLANI PAMUK PUŽIĆI


SASTOJCI
500 g brasna
20 g svezeg kvasca
1/2 kasicice secera
1 kasicica soli
75 ml vode
50 ml ulja
250 ml jogurta

Fil
300 g praske sunke
100 g kackavalja
Premaz:
125 g margarina
1 jaje
susam

PRIPREMA
U posudi za mesenje staviti toplu vodu, secer i izmrvljen kvasac.sacekati da kvasac nadodje i dodati ule, so, jogurt i uz postepeno dodavanje brasna zamesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Ako vam je jogurt redji, bice vam potrebno jos malo brasna ,i to dodajte postepeno jer testo ne sme biti tvrdo.



Ostaviti testo na toplom mestu 30 minuta da naraste.Za to vreme iseckati prasku sunku na sitno a kackavalj izrendati na krupno.

Nakon 30 minuta testo podeliti na 8 jufkica, svaku jos malo premesiti i ostaviti jos 15 minuta da raste. Na pobrasnjenoj podlozi razviti svaku jufku sto tanje, naneti kackavalj i sunku,uviti u rolat i njega smotati u krug.Tako cete dobiti 8 puzica.

Svaki tako napravljen puz oklagijom blago pritisnuti i stanjiti na 1 cm debljine.
Pleh u kojem ce se peci podmazati margarinom, sloziti puzeve, premazati ih umucenim jajetom,posuti susamom i na svaki staviti po komad margarina.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje. Potrebno je od 15 – 20 mnuta u zavisnosti od jacine rerne.

Pecivo je mekano i drugog dana i moze biti uzina vasim malisanima 🙂

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari