![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi0-crVkIXAq7Jy5q1Kt2xoQE2_XE7-jxOJ-H-_4V0XdEd4nptiyzUxLRBalT8kyqTiY-gGfnLRBjj6gylepy1klOVO_Sm7WFcDF0VzjLJ0iU52r_xbylyQTXi8ectXd5QTQY_s7XR1JM/s640/2355-2+-+kopija+-+kopija+-+kopija+-+kopija+-+kopija.jpg)
Sami ćete se uveriti koja je ovo čarolija od preliva …!
Sastojci:
7 kašika brašna
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Već dugo koristim ovaj preliv i pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna.
0 komentari