![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjV8YnOwl9Z1hRApX9QVHX-TFVTqciFpt0ES4jjFwhxz2aFCwfBZVxqFMVWRpp89_ZbdWw52vqcU5jM_cVqZ00Px-fV0wLGEOO1sfqPuk6kzxt106Pk4mpv1jNvcL3ggCC-my1uTyJcWjI2/s640/393195cfc8313a101423ba96063f5a0e_view_l.jpg)
Jučer mi je stigao novi broj "Čarolije okusa",a danas prve domaće jagode s vrta...Spojila sam jedno s drugim i isprobala ovaj brzi i jednostavni nabujak s jagodama....
Sastojci
12 dag omekšalog maslaca
22 dag šećera u prahu
4 jaja
400 ml mlakog mlijeka
60 dag oštrog brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
50 dag jagoda
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Izmiksajte maslac,šećer i žumanjke.Potom umiješajte mlijeko i polovicu brašna s praškom za pecivo.Stucite čvrsti snijeg od bjelanjaca s soli.Dodajte ostatak brašna,a na kraju lagano umiješajte snijeg.
Lim s visokim rubom(okrugli kalup za torte promjera 26 cm) namastite maslacem i pospite brašnom.Stavite polovicu tijesta i nadjenite ga polovicom jagoda koje ste uvaljali u brašno kako nebi potonule u tijesto.
Ulijte ostatak tijesta te nadjenite preostalim jagodama.Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 -50 minuta(probajte čačkalicom je li pečeno).Kolač narežite na komade i posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.
0 komentari