srijeda, 15. ožujka 2017.

“JEDNOM ĆEŠ SHVATITI DA SI OSTALA SAMA”: Roditelji umiru, muževi umiru ili se mijenjaju, ljubavnici varaju, djeca rastu…

10980730_813172098760851_6000856409718597746_n
Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama… U stvari uvijek si bila sama, ali ta spoznaja obično kasni.
Roditelji umiru, muževi umiru ili se mijenjaju, ljubavnici varaju, djeca rastu… Ili sama odlaziš, jer postupno postaju stranci. Ruši se ono što je, još jučer, funkcioniralo. Nije bitno što će se dogoditi, zapamti: samoća je uvijek iza leđa. Zrelost – je sposobnost biti sama, bez dramatike, s mudrošću.
Nakon što naučimo uživati u samoći, pružit će nam se mogućnost da ozbiljnije rastemo kao osoba. Vrijeme provedeno u miru može biti najproduktivnije vrijeme vašeg života, uglavnom zato što je manje ometanja te se možete fokusirati i napraviti ono što želite. Kad ste sami, jedina osoba oko čije se sreće trebate brinuti u tom trenutku, ste vi. Možete si priuštiti stvari koje vas čine sretnim.

Pripremajte se za to na vrijeme. Evo, kako:
1. Svi, osim najbližih su zamjenjivi
Puštaj nove ljude u svoj život, čak, i ako još ne primjećuješ posjedujete li išta zajedničko.
Kada redovito provodite neko vrijeme sami i konačno počnete uživati u tome, spoznat ćete da ćete čak i više uživati u svojim odnosima s drugim ljudima. To je zato što vam vrijeme provedeno u miru pruža više osjećaja vrednovanja sebe.
Samoća vam također pruža osjećaj zahvalnosti na svim velikim stvarima koje dolaze iz vaših odnosa s drugim ljudima, čega ranije uglavnom niste bili svjesni.
2. Oprosti svima kojima možeš, ostale zaboraviZaborav – najbolja kazna i najbolji lijek. I nikada se ni s kim ne raspravljaj, bolje uradi sebi manikuru.
3. Ne žuri
Sve što se brzo događa, nije dugog vijeka. Ako doista nešto želiš – uradit ćeš to. Ako si se predomislila, znači nije bilo značajno. Rizične želje i postupci odlaze, daj im da se “slegnu”. Radi ono u čemu nisi sigurna, samo onda, ako te ta želja proganja već duže vrijeme.
4. Ova točka dopunjuje prethodnu: ako nešto zaista želiš i smatraš to ispravnim – djeluj!
Želje – i jesu život. Daj želji da živi unutar tebe i slijedi je. Ako nije nestala, ispuni je.
5. Radi što želiš, ali pobrini se za svoj duh i tijelo, inače će ti se, iznenada, osvetiti
Stekni naviku osluškivanja što duh i tijelo žele, i ispuni im želju. To. Ako nisi nikad slušala svoju dušu i tijelo, i ne znaš kako govore, počni od jednostavnih stvari, poput čitanja dobrih knjiga, duboke molitve, meditacije, zdravije prehrane, laganih šetnji, plivanja, ili joge. Dalje će se sve dogoditi, samo od sebe: duh i tijelo čekaju da budu uslišeni.6. Romantika, ljubav i strast
Ali ako ih pomiješaš sa seksom, možeš ostati bez svega. A to je štetno, i ne previše pametno. Neka romantika i ljubav žive u tvom životu s novim muškarcem.
7. Posljednja stvar koja te treba brinuti: što će o tebi pomisliti ljudi
Ljudi uglavnom misle o sebi, a također i o tebi – mjereći prema svojim uvjerenjima.
Kada počnete više vremena provoditi u samoći, naučit ćete vjerovati svojim instinktima i donositi odluke bez potrebe za odobravanjem od strane drugih.
8. Boj se sigurnosti, rutine, predvidljivosti
Sigurnost – početak senilnosti. Sumnjaj, dopuštaj druge varijante, ostavljaj otvorenim puteve za povlačenja. Sumnjam u svaku točku koju sam napisala. Ali, ipak ostavit ću sve kako jeste. Jednog dana ostat ću sama, i provjeriti jeli ovo, zaista korisno.
P. S. Ovo je jedinstvena točka, u koju ne sumnjam: čuvajte prijatelje
Jako je vrijedno skupljati i njegovati dobra prijateljstva.
Jednog dana, kada shvatim da sam ostala sama, oni će doći i reći: Jesi li normalna, pa imaš nas!
I to je istina.
Izvor: uspesnazena.com

0 komentari