![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEin5rZRdLiJU1PJQqt2r2dwvhANFA_QmJwE4sW-pHFJy-i8sOxgaPMWEVHYLYE9vx9prFvjtBicNc8qbwndX9-JWRwBfX0ryOM3ddFOu9ARItSDKYqiSen_IlWkUP9Y_HLsUF2SbmLoL_Hr/s640/lazanje-sa-sunkom-ea400a4a2e2bccd40c4d5f7168c7d632_view_l-crop.jpg)
Jednostavne, vrlo brzo se pripremaju, a jako sočne i ukusne !!!
Sastojci
oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)
400 g šunke
300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)
150 + 50g za posip parmezana
700 ml mlijeka
5 žl brašna
prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića
Priprema
1.
Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom. Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.
2.
Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
3.
Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Posluživanje
Najbolje paše uz zelenu salatu i čašicu crnog vina.
Recept sam vidjela u jednom časopisu.
0 komentari