ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

NAPRAVITE BUREK SA MESOM NA MALO DRUGAČI NAČIN I IZNENADITE SVOJE UKUĆANE: BUREK KOCKE


SASTOJCI
700g mljevene govedine (može i pola teletine pola govedine)
1 glavica crvenog luka
5 jaja,



kiselo vrhnje (veliko pakovanje)
0.5l kisele vode
so, biber, vegeta
isjeckan peršunov list
500g gotovih jufki

PRIPREMA
U malo ulja ispržite sitno isjeckan luk, dodajte meso, so, biber, peršun, vegetu po želji.



Jufke slažite u namašćenu tepsiju (sloj jufki sloj mesa,dok ne potrošite i meso i jufke).
Izrežite složen burek na kocke.
U zdjelu razmutite 5 jaja, kiselo vrhnje, malo soli i pola litre kisele vode i zalijte po sirovom bureku.
Pecite 45 minuta na temperaturi 180-200°C.
Prijatno!

0 komentari