![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGYnZqeSibUxRV-q9SM8LBmcGZeekXLrLH8mKDvQP41rGeqatfA51fRAd_cayx7zcfvIAte5p_gYdQ_g3GaZ4cyzWxcYgejWN9v4d_XzWJVGDVPhNkeGs1wCpcNFF4gIe3DdWO-KJsuLYN/s640/20160103_151150.jpg)
SASTOJCI
ZA BISKVIT
Okrugli kalup promjera 32 cm
6 bjelanjaka
4 kašike brašna
6 kaš. šećera
POTREBNO JOŠ
100 g. Nutelle
lješnjak
petit keks
ZA FIL
1 l. mlijeka
8 kaš. gustina
6 žutanjaka
10 kaš. šećera
1 puding od vanilije
200 gr. margarina
3 vanilin šećera
100g. čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin.
Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.
Za biskvit
Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.
Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima…
Peći 15 min. na 180 stupnjeva.
Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks.
Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu….
Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi…..
Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom…
Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
0 komentari