ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

POGAČA...LIJEP IZGLED JOŠ BOLJI UKUS


Sastojci
    55 dkg. glatkog brašna
    10 dkg, masti ili margarina
    2,5 dcl. toplog mlijeka
    1 žličica soli (ili po ukusu)



još malo rastopljenog margarina, marga
    1 kvas
    žlica šećera, žlica brašna i 1 dcl toplag mlijeka
    1 jaje sa malo soli za premazivanje

Priprema
    1.
    Kvas, šešer, brašno pomiješaj sa 1 dcl toplog mlijeka, pokrij I stavi na toplo da kvas nabubri.
    2.
    U brašno umiješaj mast, sol, nabubreni kvas i mlijeko. Umijesi glatko tijesto. Ostavi ga na toplom da naraste duplo.
    3.



Sada tijesto podijeli na dva nejednaka dijela.( sa malom razlikom) Manji dio razvaljaj u četvrtasto, premaži sa rastopljenaim margom i reži na trakice širine oko 1-1,5 cm. širine, ali ne do kraja. Sve se mora držati zajedno.
    4.
    Tijesto uvijaj tako da kreneš od jednog ćoška prema sredini, do suprotnog ćoška. Tako pripremljeno uvij u obliku puža.
    5.
    Isto postupi i sa večim tijestom, te ga omotaj oko manjeg. Prekrij i ostavi na toplo da još malo naraste. U jaje umiješaj malo soli premaži pogaču i stavi peči na 180 stupnjeva oko 35 minuta. (ovisno o pečnici)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari