![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLMGdXjqWz78wgdzBSzbvga_A3eWLYLAoc-3e8wg-x-rsqbGrPan_e39hO9BWIDRjph1OP9sTW614qctXrYnn4GHehY0LJ9BGbVm9N6lPDuuowZPndhm76VnxVF4CJ3NxBLUp9zWNYypUM/s640/045e5276fbd30f6c17304f8cd1682157_view_l-crop.jpg)
Sastojci
Tijesto
14 dkg šećera
14 dkg margarina
14 dkg mljevenih badema
7 dkg brašna
4 bjelanjka
Žuti preljev
4 žumanjka
14 dkg šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera
Krema
1 dl mlijeka
7 dkg šećera
7 dkg margarina
7 dkg čokolade za kuhanje
14 dkg mljevenih badema
Priprema
1.
U dvije posude odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2.
Pjenasto umutite omekšali margarin sa šećerom, te mu dodajte mljevene bademe i prosijano brašno.
3.
Na kraju lagano (mješajući kuhačom) u smjesu dodajte tvrdo tučeni snijeg od bjelanjaka.
4.
Smjesu razmažite na lim koji ste prethodno premazali margarinom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C.
5.
Za to vrijeme dobro mikserom umutite žumanjke sa šećerom u prahu i vanili šećerom, dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu.
6.
Kad je tijesto pečeno više od pola, izvadite ga iz pećnice, te premažite žutom smjesom.
7.
Smanjite pećnicu na 100°C, stavite premazano tijesto ponovo peći i tako sušite otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice.
8.
Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, te u vruće dodajte izmrvljenu čokoladu za kuhanje, margarin i mljevene bademe.
9.
Dobro izmiješajte i premažite preko osušenog žutog dijela.
10.
Kada se malo ohladi, posipajte za ukras mljevenim bademima ili orasima.
11.
Ohladite do kraja.
Posluživanje
Ohlađeni kolač režite čašom ili modlicom za kekse u polumjesece, a možete rezati i štangice. Ukoliko tijesto prilikom pečenja sušite kraće vrijeme, dobit ćete jednako fini kolač, jedino što neće biti prhki, nego više kremasti.
Hvala od srca!
0 komentari