![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizKJ_OsGcP5ALb-oTSeyDz7NwB0MW4XhVD4LhKughy_zMKqEEbUkFse0W2YGi0D88pKE2l_5CSZ5MEobXtqXu_TToxaAEynUCMaEI0xRNTJlmlBUxrh1uTbycNeVX_d6kDQoy1x9MjOJiL/s640/DSCSDC+047.jpg)
Još jedna vrsta starinske pite za one koji to vole...
Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli
voda
ulje, mast
oko 200gr sira
Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.
Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
0 komentari