![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtahYHQVkkM9dU70pFDp6LI8jUwQtTqy_64oLFyILZJWgHrDHENDd-pr2m1a92JfbM51ooQWr8_xGYQmk0U12zgI8lY3Yau8RVKFZdsoPhli_ZWdZAt76P9TEojpy96H7UfCcmyAkYFHEO/s640/1c8dff652f444d919d20b7372c779a24_view_l-crop.jpg)
Sastojci
300gr plazme ili petit keksa
3pudinga vanilija
9 žlica šecera
1l mlijeka
200 gr maslaca ili margarina
1 vanilija bourbon
4 kašike kiselog vrhnja
4-5 banana
200 ml vrhnja za slag
Priprema
1.
Staviti mlijeko,šećer i vaniliju šecer da provrije.A od 1l mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding.Skuhati puding i u vruće dodati maslac ili margarin.
Dodati i kiselo vrhnje.
2.
Kekse izlomiti na komade ne moraju biti sitni pa dodati u vruć puding.Dobro izmješati.
Tepsiju srednje veličine premazati margarinom pa istresti pola smjese.
3.
Banane preprezati na pola posuti limun sokom i poredati jednu pored druge.
Ostatak smjese staviti preko ,poravnati i ostaviti da se hladi.
Kad se ohladi staviti preko umućeno slatko vrhnje.
0 komentari