petak, 14. travnja 2017.

Ginekolog vam neće reći OVO, jer to ne možete kupiti: Uništava gljivice, bakterije i miris!


Prije ili kasnije svaka žena mora ići kod ginekologa sa simptomima za koje je neugodno govoriti o tome.

 Crvenilo, genitalni svrbež, oticanje sluznice, bol u stomaku, izlučevine ružnog mirisa… Vaginitis je upala sluznice vagine uzrokovane patogenim bakterijama ili gljivicama. Ova bolest pogađa oko trećinu žena u reproduktivnoj dobi.

 Da bismo razumjeli uzrok vaginitisa, važno je imati na umu da je vaša vagina dom mnogih različitih mikroorganizama (korisnih i patogenih). Njihova ravnoteža ovisi o starosti, načinu života, i funkciji jajnika žene. Sve te stvari utiču na sadržaj glikogena u vaginalnom zidu, koji je pretvoren u visokoj koncentraciji mliječne kiseline i spriječava širenje loših bakterija. Alkalna okolina u rodnici može uzrokovati različite bolesti.

Upotreba antibiotika za liječenje ovog stanja može čak i pogoršati problem, što rezultira širenjem gljivičnih infekcija. Lijekovi i druge hemikalije mogu izazvati alergijske reakcije i pretjeranu suhoću. Odlična vijest je da postoje prirodni lijekovi koji normaliziraju mikrofloru vagine i eliminišu neželjene znakove vaginitisa.

Ocat Pomiješajte 2 kašike octa sa 9% kiselosti sa 4 šoljice kipuće vode. Isperite vanjske dijelove svoje genitalije s ovim pripravkom. Ponovite ovaj postupak svaki dan dok neugodni simptomi nestanu.

Čaj od kamilice Kuhajte 4 šoljice vode i dodajte 2 kašike suhog cvijeća kamilice i kuhajte 5-10 minuta. Isperite i operite vaše genitalije ovim napitkom. Ponavljati ovaj tretman dok se mikroflora ne normalizira.

Sok od limuna Otopiti 1 kašiku limunova soka u 4 šoljice mlake vode. Tuširati se ovom smjesom. Kako bi se spriječile daljnje vaginalne infekcije koristite donje rublje od prirodnih materijala, kao i za intimnu upotrebu blagih proizvoda za higijenu koji sadrže mliječnu kiselinu.

 
izvor: http://www.narodnamedicina.info

0 komentari