![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPy6Z8fdECo-wC8UvdhMhgeeRLkxCnh5-95C2dxyqw2nhEaHOyPHZcIAJOh86oCHdtD7qWUJ4PuZ4ctAz0wCUAxgQWbiHaSrNQKveysMxXY4zwGToQc_6NZO5HuZVVZX6JxmKL-0n2J-pS/s640/11990402_1618851268365291_517446123685931882_n.jpg)
Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Preljev
1 dl šećera
2 dl vode
Krema
7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer
Glazura
13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema
1.
Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26x38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo prohladiti pa zaliti vrućim preljevom.
2.
Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.
3.
Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.
www.coolinarika.com
0 komentari