![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG9eeVTwVwmf_GftOqdnJCOEsOFInSuiFMLfiQJlrThV0-42OOwF6AVNONJBLBXPh7RaNJ7Yywwnmk2p9xF3FoB1gFL1XkNEsPEcUf4hDyTQ0aPrXEimS7Ssz4LWX_aGc2wMZZ5Y5yMQu8/s640/17626474_1846315648956170_6426542607625659562_n.jpg)
Svaka domaćica ih voli praviti, posebno djeci i ukućanima za doručak.
Pravo meze koje je gotovo za 10 minuta, a idealno ih je spremiti i za večeru ili kada vam dolaze gosti.
Napracite ih veliki broj, u zdjelice poredajte razne namaze, nasjecite suhovine i vaša malo drugačija večera za goste je spremna.
Uštipci su jednostavni za pripremiti, pa s toga uspjet će jednostavno svima, pa čak i onima koji su prvi put u kuhinji sa keceljom.
SASTOJCI:
20 supenih kašika brašna
3 jaja
200 ml jogurta
kesica praška za pecivo
prstohvat soli i šećera
PRIPREMA:
Od svih sastojaka napravite smjesu.
Na ringi u šerpi zagrijte ulje i kašikom vadite smjesu i stavite u šerpu.
Pržite 5 minuta,a onda ih vadite na ubrus i riješite se nepotrebne masnoće.
Uštipke poslužite u velikoj zdjeli sa malim zdjelicama namaza,suhog mesa,sudžuke ili eurokrema.
0 komentari