četvrtak, 3. kolovoza 2017.
Ovo je nazdraviji ručak na svijetu…KADA BI GA SAMO JELI SVAKI DAN!
Sastojci:
-150 g kukuruzne palente
-3 jaja
-200 g brašna
-300 g sitnog sira, nemasnog
-1 kašičica soli
-1 prašak za pecivo
-200 ml jogurta
-100 ml suncokretovog ulja
Priprema:
Dok se priprema smjesa potrebno je rernu uključiti na 200 stepeni. U jednu činiju umute se jaja sve dok ne budu blago pjenasta i u njih se dodaje ulje i jogurt, a zatim se smjesa dobro umijesi sa mikserom. Nakon dobijanja homogene smjese dodaje se brašno i palenta sa kašičicom soli i sa praškom za pecivo.
Preporučljivo je koristiti bez glutensko brašno u tom slučaju. Kada se svi sastojci dobro promiješaju i izjednače dodaje se sitan izmrvljen sir. U modlice ili u veći pleh sipa se smjesa koja je prethodno namazana sa malo ulja.
Projice se peku na 190 stepeni sve dok ne porumene, a može se i čačkalicom provjeriti da li su dovoljno pečene. Ukoliko čačkalica koja je ubodena u projicu ostane suha, to je znak da su dovoljno boravile u rerni i mogu se izvaditi da odstoje na sobnoj temperaturi pet minuta prije konzumiranja.
Izvor : prirodnilijekovizavas.blogspot.ba
0 komentari