petak, 29. rujna 2017.

Jeziva stvar koja se dešava peškirima kada ih ne perete dovoljno


Blizu 90% testiranih peškira bilo je pozitivno na koliform bakteriju koja se često nalazi u ljudskom izmetu.NAJBIZARNIJE DO SAD: Peškir-brus rešava jedan od najvećih ženskih problema sa grudima

Čak 14% peškira bilo je pozitivno na ešerihiju koli. Bakterije se sa kože prenesu na peškire gde im odgovara vlažnost, a posto su kupatila često u mraku one mogu u miru da se razmnožavaju. Ono što teši jeste da vam te bakterije neće naneti veliku štetu jer su već bile na vašem telu. Male su šanse da se razbolite, ali ako peškire koristite sa još nekim onda ste izloženiji oboljenjima.

Foto: Pixaby
Dok peškiri nikada neće biti u potpunosti bez neželjenih stanovnika, broj bakterija se može ipak smanjiti uz pomoć pranja na način koji mali broj domaćica praktikuje. Naime, peškiri trebaju da se peru nakon dva dana od prve upotrebe, posebno ako u kući žive mala deca. Kako bi se u potpunosti rešili bakterija, preporučuju deterdžent koji sadrži visok nivo aktivnog kiseonika, jer ih uobičajeni deterdžent neće u potpunosti oprati.

Takođe, ako se vaši peškiri osuše 100% pre sledeće upotrebe, onda su male šanse da se bakterije prenesu na nekog drugog. Ipak se preporučuje pranje peškira jednom nedeljno.

Daljinac(Telegraf.rs

0 komentari