petak, 22. rujna 2017.

KUPUS TE DO SADA SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN….PROBAJTE OVAJ RECEPT I UVIJEK ĆETE GA OVAKO SPREMATI


Sastojci:
– 1 srednja glavica kupusa
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 5 dl soka od paradajza



– 1 crvena paprika babura
– 2 lovorova lista
– biber
– mešavina začina
– ulje

Priprema:
1. Kupus očistiti od spoljnih listova i korena pa iseći na krupnije kocke. Papriku takođe očistiti i iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.



3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Dodati slatki kupus pa sipati sok od paradajza i vode koliko je potrebno da kupus ogrezne. Začiniti po ukusu, dodati lovor, te poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok kupus napola ne omekša.
5. Potom dodati papriku i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok kupus sasvim ne omekša a suvišna tečnost ne uvri da bi se dobila željena gustina.

0 komentari