petak, 17. studenoga 2017.

ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA


Sastojci:
– 2 jajeta
– 12 kašika šećera
– 12 kašika mleka
– 12 kašika ulja
– 2 kašike kakaoa
– 12 kašika brasna
– 1 kašika ruma




– može i malo cimeta
– 1 kesica prasaka za pecivo
Preliv:
– 2dcl slatke pavlake
– 100g mlečne čokolade
– malo oraha mlevenih
– malo ruma ili mleka

Priprema:
Mikrorerna treba da je podešena na 800W.
Vatrostalni kalup od 22cm.
Jaja žicom dobro umutiti dodati redom ostale sastojke, izlijte u vatrsoatlni kalup.




Mikrorernu stavite na 5 min. na najače temperaturu podesite.
Slatku pavlaku ugrejte i u njoj rastopite čokoladu.
Kada je torta gotova sačekajte par minuta a potom je bukvalno izvrnite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom .

0 komentari