![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv8abhh0aeZ8X6l4PGUVhN5k3DmX6SAw6AKa1wtZWz0jBW9PsXoAwGVzXxmLTORYzZzbaYxWWZaJc0PymHhdde8FjXyl3AAZHjOKvMkZ-zuGzcAWfXGGwcW8ZfiDb7PjpX1LjMHUQfZ1d_/s640/Cauliflower-Soup_exps19731_MRR133247B07_31_3bC_RMS.jpg)
Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe.
SASTOJCI:
1 glavica luka
2 kašike pšeničnog griza
2 šargarepe
oko 400 g karfiola
oko 900 ml vode
150 ml mlijeka
začini so, biber, mješavina začina
po ukusu pavlake za kuvanje
PRIPREMA:
Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe.
Miješajući, sipati oko 300 ml vode. Kratko kuhati. Dodati i karfiol, iskidan na komade. Začiniti, po ukusu, preliti sa još 600 ml vode.
Kuhati 20-tak minuta. Sipati mlijeko, pa kuhati još 5-6 minuta.
Po ukusu dodati i vrhnje za kuhanje.
0 komentari