utorak, 28. studenoga 2017.
DRAGE MOJE, OVAJ ČOKOLADNI KOLAČ BISTE MORALE ISPROBATI JER JE ON SAVRŠEN DESERT NA BRZINU SA MJERAMA NA KAŠIKE..TOPLO PREPORUČUJEM
SASTOJCI:
2 šoljice brašna
2 kašike šećera
¼ kašičice soli
¾ šolje maslaca
1 jaje
2 kašike vode
1 šolja slatke pavlake
½ šolje mleka
1 ½ šolje narendane čokolade
2 kašike šećera
¼ kašičice soli
2 jaja
PRIPREMA:
Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac i mesite dok ne dobijete ujednačene mrvice. Potom dodajte žumanca i vodu, pa mesite zajedno dok dobijete kompaktno testo. Oblikujte kuglu i odložite u frižider na 30 minuta,
Nako toga, razvaljajte u krug i smestite u kalup. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni sa folijom, pa još osam bez folije.
U šerpi zagrevajte pavlaku do ključanja, zatim sklonite sa ringle pa umešajte naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte šećer i so. Umutite jaja i dodajte ih čokoladi.
Ulijte mešavinu na ohlađeni tart i pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta, dok površina postane kruta i sjajna.
0 komentari