subota, 11. studenoga 2017.
FERRERO ROCHER TORTA KOJA SENE PEČE GOTOVA ZA 20 MINUTA
Sastojci
hrskava podloga
400 g usitnjenih napolitanki od ljesnjaka
5 velikih zlica Lino nougat namaza
kremica
200 g cokolade s ljesnjacima (sjeckanim)
50 g cokolade za kuhanje
200 g mlijecnog ili sirnog namaza
3 slagfixsa – ucvrscivaca za slag
500 ml vrhnja za slag
1 vanil secer
Priprema
1.
Napolitanke dobro usitniti ili samljeti, dodati Lino nougat namaz i dobro rukama povezati smjesu. Kalup promjera oko 24°C namazati s malo ulja, rasporediti smjesu, oblikovati po zelji, (ja sam oblikovala srce) i lagano utisnuti, moze se pomoci i valjkom da se ljepse poravna. Pomagati si vlaznim rukama. Podlogu staviti u frizider.
2.
Za kremicu, cokolade nakidati i preliti s 100 ml vrhnja, otopiti na pari ili na laganoj vatri, ostaviti da se malo ohladi. Moze se staviti obicna mlijecna cokolada pa dodati oko 50-80g sitno sjeckanih ili mljevenih ljesnjaka.
3.
Ostatak vrhnja, mlijecni namaz, van.mli secer i slagfix istuci u cvrsti slag (kremu), dodati mlaku cokoladnu smjesu i sve jos kratko izmutiti mikserom.
4.
Namazati podlogu, ukrasiti po zelji i staviti u frizider 2-3 sata.
0 komentari